Content

Over het event

Meer lezen »

Na een succesvolle eerste editie in 2014, is er jaarlijks in september het Body & Mind Event. Dit is er een proeverij van bewegings- en ontspanningsactiviteiten dwars door Nieuwegein. Kom kennismaken met Tai Chi, yoga, Qigong en Biodanza. Of wandel het blotevoetenpad en ervaar de kracht van de natuur. 

‘We willen activiteiten op het gebied van bewegen en ontspannen, toegankelijk maken voor alle Nieuwegeiners. Of mensen nou jong of oud zijn, soepel of stijf, fit of niet fit. Iedereen kan meedoen!’, aldus Jan Joost Meijs, betrokken bij de opstart van het Body & Mind Event en directeur van het gezondheidscentrum De Roerdomp.

Naast bewegingsactiviteiten zijn er ook workshops die gericht zijn op ontspanning: mindfulness, Thaise yogamassage en zen meditatie. Bijna alle activiteiten worden ook in een speciale kinderversie aangeboden. Kom dus met het hele gezin naar het Body & Mind Event. 

Het Body & Mind Event is ontstaan in samenwerking met gezondheidscentra in Nieuwegein. Deze centra hebben hun krachten gebundeld in het initiatief Lijfstyle Nieuwegein Nieuwegein als gezondste gemeente van Nederland? "We willen activiteiten die Nieuwegein biedt op het gebied van bewegen en ontspannen, toegankelijk maken voor iedereen. Letterlijk iedereen: jong & oud, soepel of stijf, fit of niet fit. Iedereen is welkom en kan meedoen!” aldus Jan Joost Meijs, initiatiefnemer van LijfStyle en directeur gezondheidscentrum De Roerdomp.

Ontspannen bewegen hoort daarbij. Daarom wordt het Body & Mind Event georganiseerd.

Elk jaar is er een proeverij van bewegings- en ontspannings-activiteiten dwars door Nieuwegein. Op verschillende locaties, zowel binnen als buiten, worden de allerlei activiteiten georganiseerd. Daarnaast worden er gedurende het hele jaar kleinschalige activiteiten georganiseerd, zoals Body & Mind Kids en Oost meets West.

Het Body & Mind Event wordt elk jaar weer met groot enthousiasme georganiseerd door: Yoga Studio Neuwegein, Centrum De Stroom (Thai Dee), Levenszicht en Studio Zin, Taiji & Qigong Nieuwegein.

Meer lezen »

Meld je aan voor de mini-cursus

Programma Body & Mind Event

Meld je aan voor 11 september