Content

dinsdag 17 juni 2014

Ouder & Kind


Levenszicht Nieuwegein

Blotevoetenpad

Voor wie: iedereen
Tijd: 12:00 - 12:30, 13:00 - 13:30 en 14:00 -14:30
Locatie: Geinhoeve, Nedereindseweg , Nieuwegein
Door: Levenszicht

Naast boerderij Geinhoeve ligt een Blotevoetenpad. Om de beurt loop je dit pad met een blinddoek. Jij begeleidt je kind en je kind begeleidt jou. Hoe is dat en wat voel je met je voeten? Jullie laten je voeten masseren door de aarde. Je voelt koud en warm, vochtig en droog, zacht en prikkend. Waar loop je op? Grind, hooi, schelpen, houtjes, modder?
Je loopt van achter de boerderij naar de Tipi. Ik vertel bij het knisperende vuur wat je voeten met de Aarde te maken hebben. En ik leer jullie het Stenenlied zingen met de trommel!


Het Blotevoetenpad is gezond, uitdagend en je hebt samen plezier! Meld je aan.


Baby-yoga


Tijd: 10:00 - 10:30 uur
Voor wie: ouders en baby's (3 maanden tot 1 jaar)
Locatie: Yoga Studio Nieuwegein, Wiersedreef 28, Nieuwegein

Yoga met je baby: samen bewegen, ontdekken en ontspannen.

Yoga met je baby is een combinatie van aanraken, aaien, vasthouden en bewegen. Het zorgt voor een stimulans voor alle zintuigen. Aanraken alleen al verbetert de werking van de lichaamsfuncties. Baby's zijn bovendien volop bezig om hun eigen lichaam te ontdekken en yoga met je baby sluit daar goed op aan. Ze leren zo ook positief met stress om te gaan en om zich te ontspannen (iets waar je in onze samenleving niet vroeg genoeg mee kunt beginnen).

Als je regelmatig met jouw baby yoga doet, versterk je je eigen spieren en voor moeders heeft het een positief effect op de hormoonspiegel. Kom en ervaar het zelf :)  Meld je aan.

Peuteryoga


Tijd: 11:00 - 11:30 uur
Voor wie: ouders en peuters (2-4 jaar)
Locatie: Yoga Studio Nieuwegein, Wiersedreef 28, Nieuwegein

Een heerlijk ontspannen uurtje met je peuter, waarin we rekken, strekken maar ook spelen en masseren. Kortom, een uurtje vol pret met als resultaat een heerlijk ontspannen peuter (en dus ook een ontspannen mama!)

We starten meestal met een oefening om ervoor te zorgen dat je peuter zich veilig en geborgen voelt. Vervolgens doe je samen de leuke, grappige (en soms misschien een beetje spannende) yogahoudingen. Tijdens de les doen we ook spelletjes, zingen we samen liedjes er wordt er ook kort voorgelezen of gekleurd. Meld je aan.


Taiji voor Ouder & Kind (geannuleerd)

Tijd: 15:00 - 15:30 uur
Voor wie: ouders en kinderen (7-12 jaar)
Locatie: Montessorischool De Vleugel, Mozartplantsoen 1, Nieuwegein
Door: Studio Zin, Taiji & Qigong Nieuwegein

taiji kids, kindertaiji, taichi, tai chi, kids, kind, kinderen, nieuwegein, kinderyoga, yoga kids, ijsselsteijn, vianen, utrecht, 030, houten
Wat kunnen we leren van de vleermuis? Hoe vangt een vleermuis bijvoorbeeld een mot? En hoe "luisteren" wij eigenlijk? En kun daar ook mee stoppen? Wat doe je als je Storm in je Hoofd hebt?

Taiji voor ouder & kind is een speelse manier om vertrouwd te raken met het eigen lichaam, om meer concentratie te krijgen en rust te vinden in een wereld vol prikkels. Bovendien is het leuk om samen met andere kinderen (en ouders) te doen.

Tijdens het Body & MInd Event ga je samen met je kind op een speelse manier op ontdekkingstocht. We doen oefeningen in rust en in beweging en werken  met verbeeldingskracht.


Meld je aan.Kinderyoga

Voor wie: Kinderen van 4 – 12 jaar oud
Tijd: 12:00 - 12:30, 13:00 - 13:30 en 14:00 -14:30
Locatie: Geinhoeve, Nedereindseweg , Nieuwegein
Door: Rode draak

Kom kennis maken met kinderyoga en ga mee op avontuur naar ‘De geheime tuin’. Een mooie en veilige plek met bloemen in allerlei kleuren, bijzondere planten en dieren. Hoe ziet jouw geheime tuin eruit? En welke dieren komen we er allemaal tegen?

Kinderyoga is een leuke en speelse manier om kinderen te laten bewegen en hen daarnaast een moment van rust te bieden.

Tijdens dit avontuur staan we stevig op de aarde als een boom, fladderen we als een vlinder door de lucht, doen we een zintuigoefening waarbij we gaan voelen met onze handen en huid en eindigen we in het gras waar we een rustige eindontspanning doen.

Tijdens de les worden we ons bewuster van ons lichaam, onze ademhaling en voelen we hoe het is om te ontspannen. Een kinderyoga les is afwisselend, uitdagend, speels en vooral heel erg leuk! Meld je aan.

Meld je aan voor de mini-cursus

Programma Body & Mind Event

Meld je aan voor 11 september