Content

dinsdag 17 juni 2014

Meditatie

Inleiding Boeddhisme & oefenen in Zenmeditatie (geannuleerd)Tijd: 14:00 - 15:30
Voor wie: volwassenen
Locatie: Yoga Studio Nieuwegein, Wiersedreef 28, Nieuwegein
Door: Yoga Studio Nieuwegein

Op deze dag kun je kennismaken met de wijsheid van Boeddha, een figuur die we allemaal wel kennen, maar kennen we hem wel echt? Je kunt luisteren (en kijken) naar een uiteenzetting over zijn leven, die onlosmakelijk verbonden is met meditatie. Om vervolgens aansluitend te ervaren hoe je zelf kun mediteren en wat deze beoefening je kan brengen.

In deze introductieles gaan we in op vragen zoals 'Wat zijn positieve effecten van mediteren? Wat kun je leren van regelmatig mediteren? Hoe kun je meditatie in je dagelijks leven inpassen'. Ook wordt kort uitgelegd hoe je een goede zithouding kunt bereiken.

Zen roept je op om je te richten op wat zich nú, in dit concrete moment, aan je voordoet. Met al je aandacht en al je inzet. In Zen leer je je geest kennen. Je ontdekt hoe gedachten, gevoelens en emoties je in beslag kunnen nemen en jou in hun greep kunnen hebben. In de beoefening van Zen meditatie leer je dat gedachten en emoties er wel zijn, maar dat ze jou niet in hun greep hoeven te hebben. Dan ontstaat er innerlijke rust, minder chaos in je hoofd en ook minder piekeren. Je ontdekt dat je minder makkelijk uit balans raakt. Meld je aan.


Natuurmeditatie: ontspanning en rust in lijf en geest

Voor wie: volwassenen
Tijd: 10:00 - 11:30 en 15:00 - 16:30
Locatie: Geinhoeve, Nedereindseweg , Nieuwegein
Door: Levenszicht
In de oude boerderij Geinhoeve is een stille en veilige plek waar je tot jezelf kunt komen. We zitten rond het Levenswiel met een kaars in het midden. Door verschillende lijfoefeningen ervaar je wat gronden is en hoe de adem je kan helpen bij het ontspannen. Daarna gaan we zitten en kun je ervaren wat stil worden in jou teweeg brengt. Ik werk met natuurlijk materiaal zoals veren en stenen wat je helpt om bewust te worden van sensaties in je lichaam en geest.

De trommel en muziek ondersteunen je bij je innerlijke reis. We sluiten af met een kopje thee en uitwisseling van je ervaringen. Meld je aan.

Meld je aan voor de mini-cursus

Programma Body & Mind Event

Meld je aan voor 11 september