Content

dinsdag 17 juni 2014

Yoga


Yoga Vitaal
Tijd: 12:00 - 12:30
Voor wie: volwassenen
Locatie: Yoga Studio Nieuwegein, Wiersedreef 18, Nieuwegein

Een rustige les met veel aandacht voor de adem en ontspanning. Door op een bewuste en aandachtige manier yoga te beoefenen, langer in houdingen te blijven en bewust door te ademen, komt je zenuwstelsel tot rust. Het langer aanhouden van sommige houdingen geeft je de gelegenheid te observeren wat zich aandient in je lichaam en in je hoofd. Het bewust doorademen draagt bij aan diepere ontspanning. Beide aspecten hebben direct een positieve uitwerking op al je lichaamsfuncties en maakt ruimte in je hoofd.

Deze les is bedoeld voor mensen die het wat rustiger aan willen doen. Voor mensen die door een aandoening zoals fibromyalgie, reuma, MS of COPD of stress gerelateerde klachten soms moeite hebben om in beweging te komen. En voor mensen die herstellende zijn van een operatie of andere behandeling. Meld je aan.
Do In

Tijd: 13:00 - 13:30
Voor wie: volwassenen
Locatie: Yoga Studio Nieuwegein, Wiersedreef 28, Nieuwegein

Do In is ontstaan vanuit de traditionele oosterse geneeswijzen en is hier onlosmakelijk mee verbonden. Je doet rekoefeningen, ademhalingsoefeningen en je past massagetechnieken op jezelf toe. Zo laat je de energie weer vrij stromen. Dan voel je je lichamelijk en geestelijk beter in balans. Do In gaat over het leren kennen van je eigen lichaam. Je leert Do In met je lijf, niet met je hoofd. Zo kun je elke dag opnieuw ontdekken wat je lichaam nodig heeft! Meld je aan.Hatha yoga


Tijd: 16:00 - 16:30
Voor wie: volwassenen
Locatie: Yoga Studio Nieuwegein, Wiersedreef 28, Nieuwegein

In hatha yoga beoefen je asana’s (yogahoudingen) die de spieren versterken en je lichaam soepeler maken. Bovendien laten ze de energie in je lijf stromen. De houdingen worden bewust en met aandacht uitgevoerd en worden langere tijd aangehouden. Zo leer je met aandacht het lichaam te voelen en kun je bewust onnodige spanning weg laten vloeien.

Ademhaling is een belangrijk onderdeel, tijdens houdingen, maar ook doe je actieve ademoefeningen. Deze vergroten je concentratievermogen en geven ontspanning. Je brengt balans tussen lichaam en geest. Meld je aan.
Meld je aan voor de mini-cursus

Programma Body & Mind Event

Meld je aan voor 11 september