Content

dinsdag 17 juni 2014

Taiji & Qigong

Taiji (quan)
Tijd: 11.00-11:30 uur en 16:00 - 16:30 uur
Voor wie: volwassenen
Locatie: Montessorischool De Vleugel, Mozartplantsoen 1, Nieuwegein
Door: Studio Zin, Taiji & Qigong Nieuwegein


Meer leven in het nu? Midden in het leven staan zonder dat je het gevoel hebt dat het leven er met je vandoor gaat? Taiji helpt je daarbij. De soepele trage bewegingen brengen je terug naar jezelf.

Taiji(quan) is een krijgskunst. Je ontwikkelt er harmonie mee in je lijf.

Taiji als krijgskunst gaat vooral over ontspannen zijn. Fysiek en mentaal. Je probeert met zo min mogelijk spierspanning tóch krachtig zijn. Krachtig te staan en krachtig te bewegen, langzaam, maar ook snel. Om dit goed te doen heb je rust nodig, kalmte van binnenuit.

Je lichaam is ontspannen maar toch heel sterk. IJzeren omwonden met katoen noemen ze dat.

Tijdens het Body & Mind Event maak je kennis met ontspannen en aandachtig bewegen. Om 11:00 is het thema Mindfull bewegen. Tijdens deze les bekijk je wat aandachtig bewegen is. Om 16:00 uur is het thema Sta in je Kracht. Tijdens deze laatste les onderzoek je hoe je vanuit ontspanning toch krachtig kunt staan en bewegen. Meld je aan.

Taiji Light (geannuleerd)

Tijd: 12.00-12:30 uur
Voor wie: volwassenen
Locatie: Montessorischool De Vleugel, Mozartplantsoen 1, Nieuwegein
Door: Studio Zin, Taiji & Qigong Nieuwegein

Taiji Light is een bijzondere vorm van Taiji, speciaal ontwikkeld voor iedereen die zich beperkt voelt in het bewegen. Of voor wie een reguliere les net wat te zwaar is. Lichamelijk of juist in energie. Of allebei. Tijdelijk, door een operatie bijvoorbeeld, of langdurig door een chronische ziekte, denk bijvoorbeeld aan reuma of fybriomyalgie. Ook voor ouderen is dit een hele mooie manier om in beweging te blijven.

Bij Taiji Light leer je omgaan met je eigen lichaam. Jij moet je er prettig bij voelen. Grenzen leren kennen en bewaken, daar gaat het om. Meld je aan.


Qigong

Tijd: 10.00-10:30 uur, 14:00-14:30 (met korte stok)
Voor wie: volwassenen
Locatie: Montessorischool De Vleugel, Mozartplantsoen 1, Nieuwegein
Door: Studio Zin, Taiji & Qigong NieuwegeinOntspannen met Qigong Nieuwegein
Zin om te ontstressen? De spanning in je lijf of hoofd te verminderen? Kortom, wil je graag ontspannen in het leven staan? 

Probeer dan eens Qigong. Met Qiogng werk je aan het versterken van je levensenergie (qi). Maar zonder ingewikkelde bewegingen te maken.

Je maakt je lichaam los met lichte rek- en strekbewegingen. Vanuit ontspanning. Én met volle aandacht. Je richt je op de beweging, op je lichaam. Zo word je je bewust van waar er spanning zit. En je wordt er rustig van, je zit je minder in je hoofd.

In vergelijking met Taiji sta je met Qigong meer op één plek. De bewegingen zijn vaak herhalend waardoor je niets te othouden hoeft. Lekker meedoen dus.
Tijdens het Body & Mind Event kun je ook kennismaken met Qigong met een korte stok. Waarbij je rustige, repeterende bewegingen samen met een korte stok maakt. De stok is licht en heeft het formaat van een kleine bezemsteel.

Waarom bewegen met een stok? De stok helpt je om je lichaam zacht te rekken. Vooral de rug en schouders komen aan bod. In vergelijking met "gewone" Qigong zijn deze bewegingen net iets groter.

Meld je aan.
Inleiding De levende Tao, de Tao in Taiji (

geannuleerd)

Tijd: 12.00-13:30 uur
Voor wie: volwassenen
Locatie: Montessorischool De Vleugel, Mozartplantsoen 1, Nieuwegein
Door: Studio Zin, Taiji & Qigong Nieuwegein


Alles is veranderlijk in het leven, zegt Tao. Het enige dat je kunt doen is meegaan op deze stroom. Go with the flow! Maar hoe doe je dat? In deze workshop kijken we hoe we de filosofie van het Taoisme tot leven kunnen brengen.

Tao is het spontane proces van verandering, als een natuurlijke cyclus. Hierin speelt het samenspel tussen Yin en Yang een grote rol. Taijiquan en Qigong hebben hun wortels in het Taoïsme. Kijkend naar de Taiji, dan zie je Yin & Yang tot leven komen. In de beweging.

In de workshop bekijken we onder het genot van een kopje thee eerst het Taoïsme. In een korte inleiding proberen we de kern ervan te omvatten. Vervolgens gaan we aan slag en zetten we de filosofie om in beweging. Daarmee brengen we Yin & Yang tot leven. Ervaar zelf de vloeiende golf van bewegingen. 
Ervaring met Taiji of Qigong is niet nodig. Meld je aan.


Alvast meer weten? Bekijk de introductie over Studio Zin waar alle lessen kort aan bod komen. 

Meld je aan voor de mini-cursus

Programma Body & Mind Event

Meld je aan voor 11 september